Oude nieuwtjes en berichten.

Wilt u de toestemmingsverklaring invullen: Klik HIER om de verklaring te openen (in een nieuw venster), vervolgens uitprinten, formullier invullen en daarna mailen naar: penningmeesterdewaldklappers@gmail.com


Bekijk hier onze privacyverklaring


Kaatsclinic 26 mei j.l. Filmpje met foto’s.

https://youtu.be/6UogUMEdqg8


50Plus 2014 in Tytsjerk

http://actiefmedia.nl/vijftig-plus-partuur-tytsjerk-succes/

Kaatsers vallen masaal door de mand!

Tytsjerk zaterdag 27 juni 2015. In Tytsjerk op de vrije formatie wedstrijd voor tweedeklassers van kaatsvereniging de Wâldklappers liepen een tiental kaatsers tegen de lamp wegens het niet kunnen tonen van een goed gekeurde kaatshandschoen.

Maar liefst negen kaatsers gingen op rapport. Het partuur van Peter Talsma, Bart Sobel en Bareld Bos ging na het afkeuren van hun handschoen direct door naar een federatiepartij. Zij weigerden om te kaatsen en verloren de partij reglementair met 5-0 en 6-0. Pieter Bakker, Johan de Vries en Age Sikma kaatsten wel en dan met de blote hand maar gingen ook daardoor roemloos van de lijst tegen Haije-Jan Nicolay c.s. Het partuur van Arjen Bleeker, Adnan Jarjour en John Mons moest ook met blote hand verder.

Johan de Vries uit Leeuwarden ging ook op de bon en dat gold ook voor Eddy Sjollema uit Harlingen. De heren belast met de controle op de handschoenen melden zich pas vijf minuten voor aanvang van de partij. Dat zette kwaad bloed bij zowel kaatsers, scheidsrechter en de organisatie.

Hier nog de winnaars van zaterdag: van links naar rechts: Michiel Scheepvaart, Erwin Zijlstra en Gert Jan Meekma.

win27juni 


De uitslag van het straatkaatsen:

Verliezers: 3e Klaverkamp, 2e Singel, 1e Wilgenkamp.
Winnaars: 3e De Jister, 2e Boskleane, 1e Noarderein. Foto Jaap de Vries.

 

JohanTjepcoTheun


De Waldklappers op het NK pinkstermaandag.

Tietjerk was afgelopen maandag ook op het NK in Franeker met Peter de Boer, Bart Sobel en Wim Jousma aanwezig, zij wonnen de eerste omloop van Ysbrechtum met 5-2 en 6-6, de 2e omloop werd verloren tegen de latere winnaars van Minnertsga met 5-0 en 6-4, al met al een mooie ervaring en de Waldklappers staan weer op de kaart.

Foto’s Henk Haar.

 

DSCN1076
IMGP5549
IMGP5382

IMGP5554
IMGP5553
IMGP5363

Scroll naar boven